keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Kohti SM-kisoja

Viikko sitten keskiviikkona käytiin ekaa kertaa vesikävelyssä. Uinnit on nyt uitu ja ihan pian voi uittaa pitempiä aikoja ihan järvessäkin. Ihme jaksoi yllättävän hyvin ja onneksi näytti askeltavan ihan symmetrisesti, ei siis ollut puolieroa liikkeissä havaittavissa.

Torstaina ajeltiin Piiralle Turkuun. Ihme hoidettiin viimeksi huhtikuun käynnillä vain etupäästään, koska reidestä oli tikit vasta ihan hiljan poistettu. Se oli onneksi ihan suora ja muutenkin ihan suhteellisen hyvässä kunnossa. Vasemmassa lavassa, jonka kainalosta se keppi meni läpi, on hieman pienemmät lihakset, eli selkeästi tuota ristikkäisparia on käyttänyt hieman vähemmän. Oikea takajalka ja operoitu lonkan seutu oli vähän kankea mutta vastasi hoitoon hyvin.

Lauantaina oltiin hallilla Ellin rally-tokokisojen takia ja käytiin vaan metsälenkillä. Elli taitaa nyt eläköityä rallysta, koska joko sitä häiritsee se, ettei se tahdo ihan kuulla enää kaikkia käskyjä (eikä osaa tulkita käsimerkkejä), tai sitten sillä on ikää jo sen verran, ettei se oikein jaksaisi keskittyä tuollaiseen muutaman minuutin yhtämittaiseen suoritukseen... Se on ihan innoissaan hallilla ennen suoritusta touhuillessaan, mutta menee vähän surkean näköiseksi radan alussa ja ekat kyltit on yhtä haahuilua. Ja mokia sattuu eniten helpoissa jutuissa, koska sotkee lahjakkaasti nyt HTM:ää ja rallya, esimerkiksi ei meinaa tehdä istumisia vaan lähtee tarjoamaan kaikenlaista takapäänkäyttöä ja pyörimistä. :) Kaikki olisivat ihan treenattavissa olevia juttuja, mutta mulla ei ole mitään tavoitteita rallyn suhteen, vaan tarkoitus on ollut tarjota Ellille kivaa tekemistä. Ja jos se ei kisoissa käymisestä enää koko aikaa näytä nauttivan, niin treenaillaan sitten temppuja vain kotosalla!

Sunnuntaina oli tokon kehätreenit hallin kentällä. Tehtiin koko EVL läpi suurimmaksi osaksi kisamaisesti. Luoksarin jätössä nosti pään ja meni stopilla maahan, kun tiellä hallin ohi ajoi juuri pelottava koliseva traktori peräkärryineen... Uusinnalla teki hyvin. Eteenlähetyksessä meni vähän vinoon vasemmalle ja stoppaamisen kanssa säädettiin. Mutta asenne oli kiva koko ajan tuota traktorihäirikköä lukuunottamatta, ja treeneistä jäi hyvä mieli. Maanantaina tehtiin vielä valkkuryhmän treeneissä vähän jotain, lähinnä palkkailin palasia ja siirtymiä ja liikkeiden alkuja, enimmäkseen nameilla ja sosiaalisesti. Pidin treenit lyhyenä koska en halunnut mitään turhaa juoksuttamista - mitään ei tässä parissa päivässä enää opi kuitenkaan.

Eilen käytiin Elina-fyssarilla tsekattavana. Elina oli sitä mieltä että Ihme oli vallan hyvässä kunnossa, kroppa tuntui elastiselta ja lihaksistokin oli palautunut lähemmäs sitä mitä se on ollut aiemmin. Mitään isompia jumejakaan ei tainnut olla, oikean takajalan liikelaajuudet olivat vähän vajaat mutta alkoi sekin sitten siitä venyä ihan normaaleihin asentoihin.

Tuntuu uskomattomalta saada olla lähdössä SM-kisoihin tänäkin vuonna! Onnettomuudesta on kuitenkin vain reilut 11 viikkoa. Treenattuhan me ei olla nimeksikään, koska kunto ei sitä vielä olisi kestänyt, eikä mulla ole ollut tarvetta riskeerata toipumista yksien kisojen takia. Eli näillä mennään - kiitollisena siitä, jos päästään kehään asti lauantaina. Siihen asti me vaan lepäillään ja laiskotellaan. Ojangossa nähdään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti