lauantai 13. toukokuuta 2017

Renkaan leiri

Valmennusrenkaan kevätleirille Pieksämäen Partaharjuun startattiin innokkain mutta hieman epäilevin fiiliksin. Ihme oli viimeksi treenannut tokoa maaliskuun alkupäivinä, ja viimeisimmästä kisanomaisesta setistä taisi olla lähemmäs kaksi kuukautta aikaa.

Leiri aloitettin Christan ja Sadun suunnittelemalla kisanomaisella setillä, johon kuului luoksetulo, ohjattu nouto, kiertohyppynouto sekä ruutu. Kehä oli aika haastava, eli mahdollisuuksia harhautua vääriin osoitteisiin oli kyllä. Luoksetulo tehtiin suorana, koska en halunnut kisanomaisessa tehdä stoppeja, joita ei olla tehty kahteen kuukauteen, ja se oli ihan ok. Ohjatussa sitten vain tuijotti minua, kun tuota alun katsekontaktin tarjoamista on vahvistettu - ei siis fokusoinut kapuloille ollenkaan vaan lähti ihan hyvän merkin jälkeen ensin kohti ruutua mutta tajusi itse virheensä pian ja pysähtyi, jolloin kävin näyttämässä kapulan ja jatkettiin eteenpäin. Olin jo päättänyt, että koska ei ole tehnyt mitään vaikeampaa tai kisanomaista - eikä edes koko liikkeitä - pitkään aikaan, autan heti jos on yhtään vaikeaa, koska on vielä pakko välttää kaikkea "turhaa" juoksuttamista. Kiertonouto oli ok, ja ruutu muuten, paitsi että hyppäsi hypyn vähän ennen seuraamaan tuloaan, kun oli sopivasti linjalla. Olin tosi tyytyväinen yleisesti ilmeeseen ja siihen yritteliäisyyteen, millä teki.

Iltapäivällä katsottiin Christan kanssa eteenlähetystä. Treeni vahvisti fiilikseni, eli helpoissa paikoissa osaa kyllä, mutta kun tulee vaikeampia häiriöitä, niin Ihme ei oikeasti tunnu ymmärtävän, mitä eteenlähetys tarkoittaa, vaan saattaa lähteä muutaman kymmenen metrin jälkeen kaartamaan kohti esimerkiksi kauempana olevaa ruutua. Saatiin ihan hyviä vinkkejä jatkoon, ja tämä vaan on melko yleinen tilanne tämän liikkeen kanssa, koska siinä on tiettyjä koulutuksellisia haasteita...

Sunnuntaipäiväin setti alkoi sillä että katsottiin Sadun kanssa jotain vapaavalintaista juttua. Tehtiin Ihmeen kanssa zetaa ja tunnaria. Zetassa teki nätin seuruun ja oikeat asennot hyvällä tekniikalla, eli ei käytetty enempää aikaa siihen. Kun mielentila vaan olisi oikea, niin tämä on oikeasti helppo liike... Tunnarissa tehtiin jokusia haasteita ja kerran mokasikin, mutta korjasi sitten ja muuten oli oikein hyvä.

Iltapäivän jälkimmäisessä setissä oli vielä "haastekehä", jossa toisella puolella tehtiin luoksetulo, tunnari ja zeta samalla kun toisella puolella tehtiin kaukot, kiertonouto ja ruutu. Luoksetulossa Ihme kääntyi stopin jälkeen aika voimakkaasti vinoon ennakoiden palkkaa. Mä olin tietysti tästä ihan innoissani, koska selkeästi kisanomaisessa tilanteessakin sillä oli vahvana käsitys siitä, että palkka voi tulla. ;) Tunnarin teki hyvin, samoin zetan. Toisessa kehässä kaikki muu meni ihan mallikkaasti mutta ruudun eteenlähetyksessä lähti vinoon vähän vasemmalle ja jouduin korjaamaan, ja ruudussa jäi ruudun eteen (kiertonoudon tolppa oli ruudun edessä). Olin kuitenkin tyytyväinen ettei mennyt ruutuun tai edes harkinnut, mutta sen verran jäi kuitenkin vaivaamaan, että ei päätynyt oikeaan paikkaankaan.

Palautteena leiristä juteltiin kouluttajien kanssa, että Ihmeen tekeminen näytti tosi hyvältä ja sen asenne oli aivan ihana. :) Se kyllä tuntui tosi kivalta, yritteliäältä ja iloiselta - tietysti, kun ei ollut pariin kuukauteen päässyt tekemään oikein kunnolla mitään. Nyt mun pitäisi kuulemma vain yrittää olla pilaamatta sitä ennen SM-kisoja. Helpommin sanottu kuin tehty...!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti