keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Toukokuun tiivistelmä

Ei taida musta olla blogin kirjoittajaksi - päivitykset laahaa koko ajan. No, yritetään vielä!

Renkaan leirin jälkeen huilattiin pari päivää ja käytiin taas koirauimalassa uiskentelemassa.  Ja torstaina vihdoin koitti meidän ekat agilitytreenit. Mietin jonkin verran, miten alan agilityä tehdä tauon jälkeen: yritänkö rakentaa hyppytekniikkaa pelkillä tekniikkaharjoituksilla, ja milloin uskaltaudun kokeilemaan kevyesti ihan normaalia treenaamista. Ihmeellä on aina ollut täysin luontaisesti erinomainen hyppytekniikka, joten päädyin sitten siihen, että ei tehdä hyppäämisestä sen suurempaa numeroa kuin ennenkään. Jos koira ei ole kipeä ja sillä on jotakuinkin normaalisti voimaa, se luultavasti myös alkaa hypätä ihan entiseen tapaan. Ja onneksi näin ainakin toistaiseksi on näyttänyt tapahtuvan. :)

Tanjan rata olisi ollut tekniikkatreeni lukuisilla takaakierto-päällejuoksuilla ja välistävedoilla. Päätettiin tehdä Ihmeen kanssa radan loppuosaa joka oli suoraviivaisempaa rataa. Alun tekniikkapätkää kokeiltiin vaan pikaisesti lopussa. Valtuutin Tanjan katsomaan silmä tarkkana Ihmeen hyppäämistä ja liikkumista muutenkin, mutta ihan normaalilta kuulemma näytti ja tuntuikin. Huh helpotus! Rimat tosin olivat 45-50 sentissä ja treenit pidettiin lyhyenä.

Perjantaina treenailtiin TamSKin toko-SM-joukkuelaisten kesken Multisillassa. Olin paikalla vaan liikkuroimassa ja rakentamassa kehiä, Ihme teki vain muutaman eteenmenon lelulle. Halusin antaa sen levätä, koska lauantaina oltiin menossa aksaamaan ja sunnuntaina kehätreeneihin Helsinkiin. Kivaa oli liikkuroidessakin nätissä säässä.

Lauantaina olin ilmoittautunut Tiia Vitikaisen aksatreeneihin omalle hallille. Pidin kovasti Tiian viimekertaisesta koulutuksesta, koska päädyin tekemään siellä erinäisiä erittäin pois omalta mukavuusalueeltani olevia juttuja (mm. japanilaiset) ja osa niistä osoittautui vallan toimiviksi ja treenit muutenkin kivoiksi. Tiiallekin selostin Ihmeen tilanteen eikä hänkään huomannut sen liikkumisessa mitään outoa, päin vastoin se hyppäsi ja kääntyi tapansa mukaan tosi hyvin ja piti rimat ja tuli hyvin ohjauksiin kuten aina. :) Tämän "agilitytestin" jälkeen palataan lajin pariin kesäkuussa toko-SM-kisojen jälkeen.

Sunnuntaina ajeltiin Katjan kanssa samalla kyydillä Helsinkiin isoihin kehätreeneihin. Treenattiin Caritan ja Hurjan parina ja Ihme teki kaikki EVL:n liikkeet, osan palkaten ja osan sitten kisanomaisesti. Päivä oli lämpimimmästä päästä toistaiseksi ja Ihme tuntui vähän väsyneeltä. Varmasti edellinen viikonloppukin vähän painoi, samoin nuo parin päivän sisään tehdyt aksailut. Ihan kiva fiilis kuitenkin jäi eikä mitään isompia juttuja jäänyt hampaankoloon.

Viikolla ei tehty muuta kuin käytiin uimassa viimeistä kertaa keskiviikkona. Viikonloppuna ajeltiin sekä lauantaina että sunnuntaina päiväseltään Jämille T-leirille. Lauantai aloitettiin jälkitreeneillä ja esineruudulla. Jälki oli noin puolen kilometrin mittainen ja tunnin vanha. Jäljen nosti hyvin, tarkasti vielä että varmasti lähti oikeaan suuntaan. Kepeistä taisi nousta kaikki paitsi yksi, mutta näin, että jotenkin Ihmeen ajatus oli selkeästi melkein täysin jäljestämisessä ja se reagoi keppeihin viiveellä ja lähti tuomaan niitä nihkeästi. Esineruudussa juoksi poikkeuksellisesti nenä tosi alhaalla, mitä ei kyllä ole aiemmin tehnyt, ja tähän sain hyviä vinkkejä. Iltapäivällä oli tokon kehätreenit, joissa ehdin olla vain hetken, ennen kuin ajelin takaisin kotiinpäin anopin merkkipäivää juhlistamaan.

Sunnuntaina aloitettiin tokotreeneillä. Niissä treenasin myös aika vähän, lähinnä palkkailin palasia, mikä kyllä sitten näkyi seuraavan päivän treeneissä... ;) Jälkimaasto oli tosi kuivaa ja jäkäläistä, joten Ihmeelle tehtiin vain reilu 300-metrinen jälki, jossa yksi keppi. Mulla oli nyt paremmat palkat mukana kuin edellisenä päivänä, ja ajatus palkata ruhtinaallisesti kepistä. Tuuli kuitenkin painoi hajun jonkin verran jäljen sivuun ja Ihme jäljesti koko ajan puolisentoista metriä sivussa jäljeltä, ja ajautui vikan kepin ohi. Palasi kuitenkin sitä etsimään ja löysikin. Keppimotivaatiota täytynee nyt taas vaihteeksi yrittää parantaa, tuntuu, että balanssin löytäminen tässä on haasteellista.

Maanantaina Katja tuli meidän tokovalkkua koutsaamaan. Tehtiin kisanomainen neljän liikkeen setti, jossa sitten sattui ja tapahtuikin kaikenlaista... Viereisen ulkokentän agility vei keskittymistä ihan liikaa ja edellisenä päivänä tehty pallonheittely ei parantanut asiaa. Päädyttiin sitten veivaamaan ohjattua, jossa lähti ihan liian helposti keskikapulalle, eikä lähtenyt hakemaan vähän piilossa olevaa oikeaa kapulaa (vaikka se oli sille näytetty), koska väisti ruutua, jonne oli aikaisemmin juossut. Päästiin kyllä tässä ehkä jonkin sortin yhteisymmärrykseen lopulta. Huhheijaa. Hauskaa oli silti! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti